Overnight oats banaan met pindakaas
Overnightoats met banaan, havermout, pindakaas en chiazaad, is een heerlijk gezond en eiwitrijk ontbijtrecept waar je van gaat smullen. Het is heel makkelijk en binnen 10 minuten te maken.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
rusttijd 8 uur 8 minuten min
Totale tijd 10 minuten min
Gang Ontbijt, Tussendoortje
Keuken Amerikaans, Nederlands
Porties 4
calorieën 387 kcal
- 2 bananen gepureeerd
- 3 eetlepels romige pindakaas
- 60 mililiter ahornsiroop
- 2 theelepels vanille-extract
- 60 ml amandelmelk of melk na keuze
- 200 gram havermout
- 2 eetlepels chiazaad
Voeg de geprakte banaan samen met de pindakaas, de ahornsiroop, de vanille extract en deamandelmelk toe aan een grote mengkom. Meng alles gooed doorelkaar.
Voeg de havermout en de chiazaadjes toe en roer goed met een lepel tot alles goed gemengd is.
Verdeel het mengsel over kleine potjes of glazen, dek ze af en zet ze een nacht in de koelkast.
Garneer het gerecht voor het serveren met verse plakjes banaan, gehakte pinda's
Voedingswaarden Overnight oats banaan met pindakaas
Calorieën: 387 kcal
Koolhydraten: 63 g
waarvan Suiker: 21 g
Eiwit: 11 g
Vet: 11 g
Verzadigd vet: 1 g
Meervoudig onverzadigd vet: 5 g
Enkelvoudig onverzadigd vet: 4 g
Transvet: 1 g
Natrium: 282 mg
Kalium: 521 mg
Vezels: 9 g
Vitamine A: 41 IE
Vitamine C: 5 mg
Kalium: 276 mg
IJzer: 3 mg
Trefwoord banaan, chiazaad, Havermout, overnight oats, pindakaas