Ga terug
Overnight oats banaan met pindakaas

Overnight oats banaan met pindakaas

Overnightoats met banaan, havermout, pindakaas en chiazaad, is een heerlijk gezond en eiwitrijk ontbijtrecept waar je van gaat smullen. Het is heel makkelijk en binnen 10 minuten te maken.
Voorbereidingstijd 10 minuten
rusttijd 8 uur 8 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Ontbijt, Tussendoortje
Keuken Amerikaans, Nederlands
Porties 4
calorieën 387 kcal

Ingrediënten
  

  • 2  bananen gepureeerd
  • 3 eetlepels romige pindakaas
  • 60 mililiter ahornsiroop
  • 2 theelepels vanille-extract
  • 60 ml amandelmelk  of melk na keuze
  • 200 gram havermout
  • 2 eetlepels chiazaad

Instructies
 

  • Voeg de geprakte banaan samen met de pindakaas, de ahornsiroop, de vanille extract en deamandelmelk toe aan een grote mengkom. Meng alles gooed doorelkaar.
  • Voeg de havermout en de chiazaadjes toe en roer goed met een lepel tot alles goed gemengd is.
  • Verdeel het mengsel over kleine potjes of glazen, dek ze af en zet ze een nacht in de koelkast.
  • Garneer het gerecht voor het serveren met verse plakjes banaan, gehakte pinda's

Notities

Voedingswaarden Overnight oats banaan met pindakaas 

Calorieën: 387 kcal
Koolhydraten: 63 g
waarvan Suiker: 21 g
Eiwit: 11 g
Vet: 11 g
Verzadigd vet: 1 g
Meervoudig onverzadigd vet: 5 g
Enkelvoudig onverzadigd vet: 4 g
Transvet: 1 g
Natrium: 282 mg
Kalium: 521 mg
Vezels: 9 g
Vitamine A: 41 IE
Vitamine C: 5 mg
Kalium: 276 mg
IJzer: 3 mg
Trefwoord banaan, chiazaad, Havermout, overnight oats, pindakaas