Ga terug
kip kerrie met rijst

Kip kerrie met rijst

Dit Indiase recept voor kip kerrie met rijst is erg lekker en gezond. Het is erg makkelijk om klaar te maken. Binnen 60 minuten heb je een heerllijk kip kerrie met rijst op tafel, waar je van gaat smullen.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 55 minuten
Gang avondeten
Keuken Indiaas
Porties 4
calorieën 645 kcal

Benodigheden

  • 1 hapjespan

Ingrediënten
  

Voor de kip:

  • 750 gram kippendijen of kipfilet
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel zout
  • 1/2 thhelepel kurkumapoeder
  • 2 eetlepels olijfolie

Voor de Kerrie

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 middelgrote gele ui , in blokjes gesneden
  • 1 theelepel knoflook
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1/12 eetlepel  kerriepoeder
  • 1 theelepel zout
  • 350 ml kokosmelk , één blikje
  • 1 eetlepel koriander , fijngehakt
  • Citroenpartjes , ter garnering

voor de rijst

  • 300 gram rijst naar keuze

Instructies
 

Instructies voor de rijst

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Instructies voor de kip

  • Meng in een middelgrote kom de stukken kip met chilipoeder, zout en kurkumapoeder. Bedek ze goed.
  • Verhit een Tefal Hapjespan op een medium vuur; voeg olijfolie toe gevolgd door kip en braad ze 4-5 minuten. Doe de kip in een kom en zet opzij.

Instructies voor de kerrie

  • Voeg de resterende olie toe aan dezelfde hapjespan waar je ook dit kip in hebt gebakken. En voeg de ui en knoflook toe. Bak 3-5 minuten tot de uien glazig worden.
  • Voeg de tomatenpuree, kerriepoeder en zout toe. Bak een paar minuten en roer de kokosmelk erdoor.
  • Zodra de kerrie begint te bubbelen, doe je de kip terug in de pan en laat je de kerrie 15-20 minuten op laag vuur sudderen.
  • Zodra de kip gaar is, voeg je de gehakte koriander toe en zet je het vuur uit.
  • Serveer de kip kerrie met een kom of bord rijst.
  • Eetsmakelijk

Notities

Voedingswaarden kip kerrie met rijst

  • Calorieën: 570 kcal
  • Koolhydraten: 9 g
  • Eiwit: 39 g
  • Vet: 36 g
  • Verzadigd vet: 21 g
  • Meervoudig onverzadigd vet: 2 g
  • Enkelvoudig onverzadigd vet: 10 g
  • Transvet: 1 g
  • Cholesterol: 109 mg
  • Natrium: 1447 mg
  • Kalium: 1016 mg
  • Vezels: 2 g
  • Suiker: 2 g
  • Vitamine A: 351 IE
  • Vitamine C: 7 mg
  • Calcium: 50 mg
  • IJzer: 5 mg
Trefwoord kip, kip kerrie, rijst