Gebakken zalm recept met honing en mosterd
In dit recept gaan we een heerlijke gebakken zalm maken met een marinade van honing en Mosterd en verse citroenen voor een zoete en pittige smaak. Gebakken zalm zit vol met vitamine, mineralen, omega vetzuren en eiwitten. Ook is het recept makkelijk binnen 30 minuten te maken.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 20 minuten min
Totale tijd 30 minuten min
Gang avondeten
Keuken Nederlands
Porties 4
calorieën 240 kcal
1 ovenschaal
1 snijplank
1 Scherp koksmes
- 500 gram zalm op huid
- 1 grote citroen
- 1 eetlepel fijngehakte verse peterselie
Voor de saus:
- 1 eetlepel kokosolie gesmolten
- 2 eetlepels honing
- 3 eetlepels mosterd of Dijon-mosterd
- 2 eetlepels citroensap
- 1/2 theelepel zout
- 1/4 theelepel zwarte peper
Verwarm de oven voor op 190°C.
Klop alle ingrediënten voor de saus in een kom en zet apart. Snijd de citroen in dunne plakjes en hak de peterselie fijn.
Voeg een laag plakjes citroen toe aan een ovenschaal. Leg de zalm erbovenop.
Giet 2/3 van de saus over de zalm. Wrijf tot alles goed bedekt is. Bak gedurende 15 minuten, of tot de zalm gaar is.
Giet het resterende 1/3 kopje saus erbij en gril nog 2-3 minuten, tot het mooi goudbruin is.
Garneer met gehakte peterselie en serveer.
Voedingswaarden Gebakken zalm recept met honing en mosterd
- Calorieën: 234 kcal
- Koolhydraten: 10 g
- Eiwit: 23 g
- Vet: 11 g
- Verzadigd vet: 4 g
- Cholesterol: 62 mg
- Natrium: 418 mg
- Kalium: 629 mg
- Vezels: 1 g
- Suiker: 7 g
- Vitamine A: 357 IE
- Vitamine C: 22 mg
- Kalium: 32 mg
- IJzer: 1 mg
Trefwoord citroen, honing, mosterd, zalm