Ga terug
Broccoli ovenschotel met kip en Pasta

Broccoli ovenschotel met kip en Pasta

Deze broccoli ovenschotel met kip en pasta is super lekker en gezond. Het zit vol met gezonde voedingstoffen, vitamine en mineralen, en het bevat minder dan 350 calorieën. daarnaast is het recept makkelijk in binnen 50 minuten te maken.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 35 minuten
Totale tijd 50 minuten
Gang avondeten
Keuken Amerikaans, Nederlands
Porties 4
calorieën 383 kcal

Benodigheden

  • 1 ovenschaal
  • 1 koekenpan

Ingrediënten
  

  • 200 gram ongekookte volkorenpasta
  • 450 gram broccoli  roosjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 witte ui
  • 800 gram kastanjechampignons
  • 4 4 teentjes knoflook , fijngehakt
  • 2 eetlepels maizena
  • 300 ml melk naar keuze
  • 200 ml kippen of groentebouillon
  • 1 eetlepel Dijonmosterd
  • 1 theelepel zout naar keuze
  • 1/4 theelepel versgemalen zwarte peper
  • 500 gram gekookte of gegrilde kipfilet in blokjes
  • 125 gram geraspte cheddar kaas 

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 400°F en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer af en toe, tot de pasta al dente is, ongeveer 10-12 minuten.
  • Snijd de broccoli in hapklare stukken. Snijd de champignons in vieren en de ui in blokjes. Voeg broccoliroosjes toe aan de pasta, ongeveer een minuut of twee voordat de pasta gaar is.
  • Wanneer het gaar is, laat je het goed uitlekken in een vergiet en houdt je het onder koud water om het kookproces te stoppen.
  • Verhit vervolgens olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Voeg ui toe en bak 3 minuten, af en toe roerend. Voeg champignons en knoflook toe, bak tot champignons licht goudbruin zijn.
  • Meng ondertussen de maïzena en 300 ml melk in een kom en zet het opzij.
  • Zet het vuur laag en giet de bouillon en de resterende 300 ml melk in de pan. Voeg mosterd, zout en peper toe en meng goed. Kook tot het mengsel begint te sudderen.
  • Voeg het bereide maïzena-melkmengsel toe en roer goed tot de saus dikker wordt.
  • Haal van het vuur en roer er 100 gram geraspte kaas door. Proef en pas het zout en de peper naar smaak aan.
  • Doe de gekookte pasta, broccoli en in blokjes gesneden kip in een ovenschaal. Giet de champignonsaus erover en roer tot alle ingrediënten goed bedekt zijn.
  • Strijk de bovenkant glad met de achterkant van een lepel en bestrooi met de resterende geraspte kaas. Bak 15 minuten in de voorverwarmde oven, tot de kaas bovenop bubbelt en goudbruin is.
  • Warm serveren en smakelijk eten!

Notities

Voedingswaarden Broccoli ovenschotel met kip en Pasta

  • Calorieën: 383 kcal
  • Koolhydraten: 45 g
  • Suiker: 4 g
  • Eiwit: 29 g
  • Vet: 11 g
  • Verzadigd vet: 3 g
  • Vezels: 3 g
  • Cholesterol: 42 mg
  • Natrium: 760 mg
Trefwoord broccoli, kip, ovenschotel, pasta