Recept risotto met champignons

recept risotto met champignons

Recept risotto met champignons

26 augustus 2024 Body Power Comments Off

Dit gezonde recept voor risotto met champignons is lekker en simpel te maken! Het zit vol met gezonde voedingsstoffen die je dagelijks nodig hebt, zoals eiwitten, koolhydraten en gezonde vetten. Daarnaast bevat dit recept ook een flink portie vitamine en mineralen.

Wat is risotto

Risotto is een heerlijk Italiaans rijstgerecht dat wordt gemaakt van een speciale soort rijst, genaamd Arborio rijst. Deze rijst heeft een hoog zetmeelgehalte, waardoor het tijdens het koken langzaam vocht opneemt en een romige textuur krijgt.

Is Risotto gezond

Risotto is niet zo gezond als zilvervliesrijst en er zitten niet heel veel vezels in, maar in een portie risottorijst zitten toch stiekem ook heel wat vitamines en mineralen in die je dagelijks nodig hebt. En met risotto kun je oneindig veel variëren, zoals ons Recept, risotto met champignons, maar risotto met groenten of pompoen is ook heel erg lekker. Je kunt risotto dus zo gezond maken als je zelf wil!

Recept risotto met champignons

Niet iedereen is gek op champignons, maar ze zijn wel heel erg gezond en ze bevatten veel gezonde voedingsstoffen. Zo zijn ze rijk aan vezels, koper en ze zijn een bron van verschillende B-vitamines. genoeg reden dus om af toe eens een portie champignons te eten, zoals in ons heerlijke Recept, risotto met champignons.

recept risotto met champignons

Recept risotto met champignons

Dit gezonde recept voor risotto met champignons, is een recept waar je van gaat smullen. Het zit vol met gezonde voedingsstoffen die je dagelijks nodig hebt, zoals vezels, eiwitten, koolhydraten en gezonde vetten. Daarnaast bevat het het ook veel vitamines.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 50 minuten
Gang avondeten
Keuken Italiaans
Porties 4
calorieën 550 kcal

Ingrediënten
  

  • 300 gram bruine Arborio-rijst of risottorijst
  • 400 gram kastanjechampignons
  • 8 eetlepels kookroom light, kokosmelk of haverroom
  • 60 gram Parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels verse peterselie  fijngesneden
  • 4 teenjes  knoflook fijngesneden
  • 750 ml  groentebouillon ( zonder zout )
  • 2 eetlepels olijfolie
  • gemalen peper, naar smaak

Instructies
 

  • Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
  • Doe een beetje olijfolie in een ruime koekenpan en fruit de uien samen met de fijngesneden knoflook.
  • Zodra de knoflook en ui glazig worden voeg je de risotto toe. Schep de risotto goed om en voeg dan beetje bij beetje de bouillon toe.
  • Om een goede risotto te maken moet je geduld hebben. De groentebouillon moet je niet in één keer toevoegen, maar beetje bij beetje. Elke keer als de bouillon bijna helemaal is opgenomen door de rijst voeg je weer wat bouillon toe. En blijf af en toe roeren.
  • borstel de champignons en snijd ze in plakjes. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote pan, op middelhoog vuur. Voeg champignons toe en bak tot ze mooi goudbruin zijn. Breng op smaak met wat zout en peper, haal van het vuur en zet apart.
  • Als de risotto bijna klaar is, voeg je 4 eetlepels kookroom light, kokosmelk of haverroom toe, en 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas. Roer dit goed door de risotto en proef of deze klaar is (de risottokorrel moet romig en zacht zijn maar wel een lichte bite hebben).
  • Zet het vuur uit en voeg de champignons toe aan de risotto.
  • Garneer de risotto op het bord met wat Parmezaanse kaas naar smaak en wat fijngesneden peterselie.
  • Eetsmakelijk

Notities

Voedingswaarden Recept risotto met champignons

Per persoon:
  • Calorieën: 550kcal
  • Koolhydraten: 81g
  • Eiwitten: 24g
  • Vetten: 15g
  • Verzadigd vet: 10g
  • Kalium: 178 mg
  • Cholesterol: 16 mg
  • Vitamine C: 20 mg
  • Vezels: 6 g
Trefwoord champignons, risotto

Recepten die je bij Risotto kunt serveren

De onderstaande recepten zijn prima te combineren met ons Recept, risotto met champignons

Speciale aanbiedingen Recept risotto met champignons

Als je heerlijke recepten wilt maken zoals het Recept, risotto met champignons, dan heb je een goede hapjespan nodig. Wij adviseren de onderstaande pannen voor een optimaal kookplezier. 

Tefal Unlimited Hapjespan - Ø 24 cm + deksel

Tefal Unlimited Hapjespan

Metalen spatels zijn geen partij voor de Tefal Unlimited Hapjespan – 24 cm + deksel – Inductie. Geen plakkende ingrediënten en geen krassen. De Tefal Unlimited koekenpannen bieden krasvastheid van een nieuw niveau. Daarnaast gaat de gloednieuwe Titanium anti-aanbaklaag tot 6x langer mee.

GreenPan Cambridge hapjespan met deksel 28cm

GreenPan Cambridge hapjespan

De PFAS-vrije GreenPan Cambridge Keramische Hapjespan met Deksel – Ø 28 cm – Inductie in brons is multifunctioneel en geschikt voor alle vuren, ook inductie. De Thermolon™ Infinity keramische anti-aanbaklaag is versterkt met diamant en daardoor extra robuust. De anti-aanbaklaag warmt bovendien snel en gelijkmatig op voor perfecte bakresultaten.