Spring Rolls Recept: Garnalen met pinda dipsaus

Spring Rolls Recept

Recept Garnalen Spring Rolls met pinda dipsaus

31 maart 2024 Body Power Comments Off

Spring Rolls recept: Spring rolls, ook wel ‘verse loempia’s’ genoemd, zijn een populair gerecht in de Vietnamese keuken.

Wat zijn Spring rolls?

Spring rolls zijn verse Vietnamese loempia’s die niet zijn gefrituurd. Deze verse lompia’s zijn gevuld met verse ingrediënten zoals vlees, vis, noedels en groenten. De Spring rolls zijn erg populair in Vietnam en andere Zuidoost-Aziatische landen.

Zijn Spring rolls gezond?

Spring Rolls recepten worden gemaakt met verse rijstvellen en deze rijstvellen bevatten weinig koolhydraten, zijn icht verteerbaar, laag in calorieën en bevatten geen gluten. En met de juiste gezonde ingrediënten kun je heerlijke gezonde Spring rolls recepten maken, want er is geen vast recept voor Spring rolls. Je kunt dus lekker variëren met de groente, vlees, vis, noedels en kruiden.

Recept Garnalen Spring Rolls met pinda dipsaus

Spring Rolls gevuld met garnalen, wortelen, rode kool, taugé, munt en korianderblaadjes zijn echt heerlijk om te eten en super gezond. En met de vers gemaakte pinda dipsaus zijn de Spring Rolls een recept waar je je jouw vingers bij opeet.

Spring Rolls Recept

Recept Garnalen Spring Rolls met pinda dipsaus

Spring Rolls gevuld met garnalen, wortelen, rode kool, taugé, munt en korianderblaadjes zijn echt heerlijk om te eten en super gezond. En met de vers gemaakte pinda dipsaus zijn de Spring Rolls een recept waar je je jouw vingers bij opeet.
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht, Lunch, Tussendoortje
Keuken Vietnamees
Porties 10 Spring Rolls
calorieën 345 kcal

Ingrediënten
  

Ingrediënten Pinda dipsaus

  • 120 ml Hoisinsaus
  • 60 ml Pindakaas
  • 60 ml Water
  • 1 eetlepel Rijstazijn 
  • 1 eetlepel Pinda's

Ingrediënten Garnalen Spring rolls

  • 90 /100 gram Rijstnoedels
  • 10 grote garnalen
  • 10 rijstvellen
  • 10 sla bladeren ( boston sla )
  • 240 gram Reraspte wortelen
  • 240 gram Rode kool , in dunne plakjes gesneden
  • 240 gram taugé
  • 20 Muntblaadjes
  • 100 gram korianderblaadjes

Instructies
 

Instructies Pinda-dipsaus

  • Klop in een middelgrote kom de hoisinsaus, pindakaas, water, rijstazijn en pinda's tot een gladde massa.
  • Doe de Pinda-dipsaus in een serveerschaal en bestrooi met gehakte pinda's.

Instructies Garnalen Spring Rolls

  • Breng in een middelgrote pan 3 liter water aan de kook. Voeg de gedroogde rijstnoedels toe en kook tot ze zacht maar niet papperig zijn, ongeveer 4 tot 6 minuten of volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe het in een vergiet, spoel af met koud water en zet in de koelkast tot gebruik. Gooi geen water weg.
  • Breng het water aan de kook, voeg de garnalen toe en kook 1 tot 1 ½ minuut tot de garnalen roze en ondoorzichtig zijn.
  • Haal de garnalen onmiddellijk uit het water, laat ze uitlekken en laat afkoelen in de koelkast.
  • Eenmaal afgekoeld, verwijdert u de schaal als deze nog vastzit en snijdt u de garnalen in de lengte doormidden zodat u twee stukken krijgt. Opzij zetten.
  • Vul een taartvorm of grote kom met koud water, groot genoeg voor een rijstvel
  • Leg een vochtige theedoek op een snijplank. Dompel een rijstvel gedurende 15 tot 20 seconden in het water.
  • Verwijder het overtollige water, schud het af en leg het plat op de vochtige doek. De rijstvel lijkt misschien nog steeds stijf, maar het wordt buigzaam naarmate u elke rol opbouwt.
  • Leg een stuk sla op het onderste derde deel van een rijstvel. Leg op de sla 2 tot 3 eetlepels noedels, 1 eetlepel wortelen, 1 eetlepel kool en een paar taugé.
  • Rol het papier halverwege op tot een cilinder. Vouw de zijkanten in een enveloppatroon.
  • Leg 2 garnalenhelften met de snijzijde naar beneden langs de vouw. Leg een paar koriander- en muntblaadjes naast de garnalen. Blijf de rijstvel in een strakke cilinder rollen om het af te dichten.
  • Herhaal de bovenstaande stappen met de resterende Spring Rolls. leg de Spring Rolls met de naad naar beneden op een bord of schaal. Serveer onmiddellijk met de pindadipsaus.

Notities

Voedingswaarden

Calorieën: 357 kcal Per 10 Spring Rolls
Koolhydraten 35 gram
Eiwit: 5 gram
Vet: 2 gram
vezels: 2 gram
Trefwoord Garnalen, pinda dipsaus, Spring Rolls

Smart Pasta

Smart Pasta is de perfecte vervanger voor je ‘gewone’ portie pasta. Wil je afvallen en vind je het lastig om je koolhydraatinname en calorie-inname te minderen? Onze Smart Pasta biedt de oplossing. Van spaghetti en noodles tot rijst en lasagna. Deze glutenvrije pasta is perfect te combineren met bijvoorbeeld kip of verse groenten voor een smakelijk resultaat.

smart-pasta-body-en-fit

Natuurlijke Pindakaas

Als u van pindakaas houdt maar let op uw suikerinname, dan hebben wij dat voor u geregeld. Onze eiwitrijke, vezelrijke, suikerarme natuurlijke pindakaaspasta is gemaakt van 100% geroosterde pinda’s en smaakt heerlijk op brood, toast en bagels of wat je maar wilt! Je kunt ook proberen om toe te voegen aan een smoothie, of te genieten op een eiwitrijke pannenkoek – de mogelijkheden zijn eindeloos! Een geweldige krachtvoeding ideaal voor iedereen met een actieve levensstijl of die een eiwitrijk dieet volgt.

Natuurlijke Pindakaas